Waxing
1. Hoelang moeten de haartjes zijn voor het waxen?
Om het beste wax resultaat te behalen dient uw haar de lengte van een rijstkorrel te hebben, tussen de 0,5 cm en 1 cm
2. Mag ik na de waxbehandeling douchen, sporten en/of naar de sauna?
Ja dit mag, het liefst niet te heet douchen, de huid kan nog wat gevoelig zijn. Wacht minimaal 24 uur met sporten, zwemmen of naar de sauna gaan. Je huid heeft nog even tijd nodig om te herstellen. Door hitte en wrijving kunnen bacteriën zich sneller vermenigvuldigen waardoor er irritatie kan ontstaan op de huid.
3. Kan ik tussen 2 waxbehandelingen scheren?
Dat kan, maar je beïnvloedt hiermee het resultaat van waxen. Daarbij komen de haren harder terug waardoor de volgende waxbehandeling kan aanvoelen als de eerste keer. Om het beste wax resultaat te behalen dient uw haar de lengte van een rijstkorrel te hebben, tussen de 0,5 cm en 1 cm
4. Hoelang blijven de haartjes weg na een waxbehandeling?
Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Met een wax behandeling blijft je haar gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg. De haren komen zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.
5. Kan ik waxen als ik zwanger ben?
Waxen tijdens je zwangerschap is geen probleem. Waar je wel rekening mee moet houden dat je extra gevoelig bent en dat het waxen dus minder comfortabel kan zijn. Gelukkig hebben we bij Waxing novia de juiste materialen en technieken in huis om ervoor te zorgen dat je de behandeling goed kunt ondergaan.
6. Wat is het verschil tussen hotwax en stripwax?
De hotwax ziet er stroperiger uit, alsof je honing op een spatel schept die je vervolgens warm over de haren smeert. Deze wax hard uit en ziet er dan uit als een stukje film. De haren worden door deze wax ingekapseld, als de wax uitgehard is wordt het van de huid afgetrokken en neemt de haren mee.
Strip wax wordt ook warm aangebracht op het gebied wat gewaxt moet worden. Het verschil met de hotwax is dat deze wax niet hard wordt. Er worden strips gebruikt om de wax eraf te halen en de haren met de wortel en al mee te trekken. Deze methode wordt vaak toegepast op grotere oppervlaktes zoals de benen, rug, borst ,billen of schouders. Afhankelijk van de groei van de haren en het type huid kiezen wij er ook wel eens voor om de hot wax te gebruiken.
7. Kan ik mij laten waxen tijdens mijn menstruatie?
Waxen wanneer je menstrueert is geen probleem bij Waxing novia. Wij willen wel graag dat je tijdens de behandeling een tampon draagt. Het kan zijn dat je tijdens je menstruatie wat gevoeliger bent, gelukkig hebben wij de juiste materialen en technieken in huis om de behandeling zo prettig mogelijk voor je te maken.
8. Is waxen pijnlijk?
Waxen is pijnlijk, daar kunnen we niet om heen. Gelukkig is de pijn van korte duur doordat de wax er snel en goed afgetrokken wordt. Hierna leggen wij de hand op het stukje wat net gewaxt is waardoor de pijnprikkel snel verdwijnt.
De mate waarin je de pijn ervaart verschilt per persoon, dit heeft te maken met; de gevoeligheid van de huid, jouw pijngrens, het gebied waar je gewaxt wordt, het tijdstip van de dag, of het je eerste keer is, de periode voor of na je menstruatie, of je stress ervaart en of je weerstand laag is.
De eerste keer is meestal het meest pijnlijk, zeker als je altijd geschoren hebt. Dan zijn de haartjes dik en stuk en dat voel je. Maar wees gerust, van alle klanten die de afgelopen jaren bij ons zijn geweest geeft meer dan 90% aan dat de behandeling goed te doen was. Als je tijdens de behandeling merkt dat je het toch te heftig vind, dan stoppen wij de behandeling. Bij Waxing novia vinden wij het erg belangrijk dat je blij en tevreden de deur uitstapt!
Als je vaker komt waxen zul je merken dat de behandeling steeds beter gaat en dat de pijn minder wordt. Geheel pijnloos zal het nooit worden, tenslotte worden er haartjes uit je huid getrokken. Daar staat tegenover: Een glad resultaat, een zachte huid, op langere termijn haarvermindering
Lash Lifting
Hoelang blijft de lash lift zitten?
– De Lash Lift blijft gemiddeld zo’n 6 weken zichtbaar. Hierna zal de krul weer uit je wimpers zakken en kun je de behandeling opnieuw laten uitvoeren.
Is lash lifting schadelijk voor mijn eigen wimpers?
– In tegenstelling tot Wimperpermanent is Lash Lifting absoluut niet schadelijk voor je eigen wimpers. Bij Wimperpermanent worden de wimpers gekruld middels (verwarmde) krullen, tangen of klemmen. Deze zorgen ervoor dat je eigen wimpers broos worden en kunnen afbreken.
Bij Lash Lifting maken we gebruik van zachte, siliconen shields die zich naar de vorm van je eigen oog vormen. De perming- en volumizing crèmes die we gebruiken bevatten geen agressieve chemicaliën, maar verzorgende stoffen die je wimpers juist een “boost” geven.
Is lash lifting ook geschikt voor mij?
Wij raden de Lash Lift wel af wanneer je:
● Eigen wimpers al zeer beschadigd zijn
● Gaten tussen je eigen wimpers hebt
● Ontstoken ogen en/of oogleden hebt
● Last hebt van eczeem op je oogleden
● Last hebt van Trichotillomanie
● Last hebt van Keratoconjunctivitis sicca (KCS)
● In het afgelopen jaar chemotherapie hebt ondergaan